ua en ru

Бойовики ЛНР 7 раз обстріляли Луганську область, - Москаль

Бойовики ЛНР 7 раз обстріляли Луганську область, - Москаль Джерело фото:facebook.com/РБК-Украина

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" за минулу добу 7 раз обстріляли територію Луганської області, підконтрольну Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Минулу добу (17.12) на контрольованій Україною території Луганської області пройшли відносно спокійно - зафіксовано всього 7 обстрілу з різного виду зброї (для порівняння, за вівторок обстрілу було 17)", - йдеться в повідомленні.

Так, 17 грудня бойовики ЛНР обстріляли населені пункти Кримське, Чорнухине та Станиця Луганська. Після 17:00 Кримське обстріляли з мінометів. Руйнувань житла та інфраструктури немає, ніхто з мирних жителів не постраждав. Протягом дня селища Чернухіно періодично обстрілювали з автоматичної зброї, а на околицях Трьохізбенки лунали залпи з артилерії. В Станиці Луганській вночі чулися вибухи від снарядів важкої артилерії, періодично спалахували короткі перестрілки з автоматичної зброї. Інформації про руйнування або постраждалих мирних жителів немає.

За повідомленням ЛОДА, зараз в традиційно гарячих точках Луганської області - Станиці, Кримському, Щастя, Трьохізбенці - спокійно.

"З початку анонсованого перемир'я на Луганщині ще жодного дня не було реальної тиші. Найменше обстрілу було в минулий четвер (11.12) - три, більше - позавчора (16.12) - 17", - повідомив Москаль.

Нагадаємо, штаб АТО за ніч зафіксував 3 порушення режиму тиші" з боку бойовиків.

За повідомленням прес-центру "Північ", бойовики двічі обстріляли сили антитерористичної операції біля н. п. Кримське (Луганська область).