ua en ru

СБУ вперше визнала причетність до атаки на Кримський міст у 2022 році

СБУ вперше визнала причетність до атаки на Кримський міст у 2022 році Фото: Василь Малюк, глава СБУ (facebook.com/SecurSerUkraine)

Служба безпеки України організувала атаку на Кримський міст на початку жовтня 2022 року, коли його було серйозно пошкоджено.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови СБУ Василя Малюка.

"Багато різних спеціальних операцій. Про частину з них ми зможемо говорити після перемоги, про окремі з них ми взагалі не говоритимемо... Це одна з наших реалізацій, а саме: руйнування Кримського мосту 8 жовтня минулого року", - наголосив Малюк.

Вибух на Кримському мості у 2022 році

Нагадаємо, вранці 8 жовтня 2022 року на Кримському мості пролунав потужний вибух, який призвів до руйнувань та пожежі.

Пізніше з'ясувалося, що там обрушилися два автомобільні прольоти. Рух автомобілів було припинено.

Ще тоді джерела РБК-Україна у правоохоронних органах розповіли, що вибух - це спеціальна операція Служби безпеки України. При цьому у самій СБУ відмовлялися коментувати інцидент.

У свою чергу росіяни заявляли, що Кримський міст був частково зруйнований внаслідок підриву вантажного автомобіля, який спричинив займання семи паливних цистерн залізничного складу, що прямував у напрямку Кримського півострова.

Нова атака

З того часу росіяни встигли відновити Кримський міст, але нещодавно там сталися чергові вибухи, в результаті було пошкоджено два прольоти.

Джерела РБК-Україна у Службі безпеки України розповіли, що це також була спецоперація СБУ та Військово-морських сил, міст атакували за допомогою надводних дронів.