ua en ru

ППО знищила 11 "Шахедів" ворога цієї ночі. Дрони збивали у шести областях

ППО знищила 11 "Шахедів" ворога цієї ночі. Дрони збивали у шести областях Фото: у Повітряних силах ЗСУ розповіли про збиті ворожі ударні дрони (колаж РБК-Україна)

Під час відбиття повітряних ударів військ РФ цієї ночі силами та засобами протиповітряної оборони ЗСУ були знищені всі дрони-камікадзе противника. "Шахеди" збивали у шести областях України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал командування Повітряних сил ЗСУ.

Як зазначили військові, російські загарбники в ніч проти 25 жовтня застосовували для атак 11 ударних БпЛА типу "Shahed", які запускали з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ - РФ).

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено усі 11 "Shahed-136/131"", - розповіли захисники.

Протиповітряна оборона ЗСУ працювала у Черкаській, Херсонській, Полтавській, Житомирській, Хмельницькій та Миколаївській областях.

Також у ЗСУ уточнили, що до відбиття повітряного нападу противника було залучено:

  • винищувальна авіація,
  • зенітні ракетні підрозділи,
  • мобільні вогневі групи.

Атака "Шахедів" вночі 25 жовтня

Російські окупанти у ніч проти 25 жовтня атакували Україну ударними безпілотниками типу "Шахед" з кількох напрямків. Про загрозу застосування дронів попереджали мешканців південних, центральних та західних областей., в регіонах працювала ППО.

У Хмельницькій області вночі пролунали вибухи. Згодом мер Славути Василь Сидор повідомив, що у місті серйозні пошкодження, і не працюватимуть навчальні заклади.

Заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін розповів, що уламки збитих повітряних цілей впали на території об'єкта критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Поранення отримали 16 мешканців із навколишніх будинків.