Має шкідливі властивості: дієтолог розкрила правду про лимони
Дієтолог поділилася, кому шкідливо їсти лимон
Восени через підвищену захворюваність люди досить часто додають до свого раціону продукти, які рекомендують для зміцнення імунітету. Йдеться про лимон, часник і імбир. Дієтолог Світлана Фус поділилася корисними властивостями лимону і розповіла про його шкоду.
Передусім, каже фахівець у своєму Instagram, лимон завдяки поєднанню вітамінів - хороший профілактичний засіб від застуди та грипу. Якщо регулярно вживати цей продукт, то в організмі покращується циркуляція крові, підвищується опорна функція, покращується працездатність і зникає втома.
Але попри користь лимон має і протипоказання, якщо їсти його у необмеженій кількості. За словами дієтолога Світлани Фус, для того, щоб наситити свій організм вітаміном С, який є у лимоні, потрібно з'їдати 225 г плода на добу.
Втім, дієтолог зауважила, що це багато і є альтернативні вітаміни, котрі мають таку ж користь, але їх можна куштувати у значно меншій кількості.
Так, експерт каже, що багато вітаміну С у чорній смородині або болгарському перці. Їх на добу слід з'їдати всього 50-60 г, апельсина 200 г.
"Мені здається, що це реальніше, аніж використовувати стільки лимонів або його соку. Тому він зовсім не найкраще джерело аскорбінки", - сказала вона.
Фус також зауважила, що улюблена звична багатьох додавати лимон до чаю, не є корисною. Дієтолог пояснила, що вітамін С при потраплянні до гарячої води одразу знищується.
Дієтолог наголосила, що лимон шкідливий людям з підвищеною алергічною реакцією та тим, у кого підвищена кислотність, гастрит, панкреатит, виразка чи запальні захворювання кишківника.
Також лимонний сік значно посилює секрецію шлункового соку, що вкрай несприятливо впливає і на підшлункову залозу і на кишківник. А ще кислий сік лимона згубно діє на зубну емаль.⠀
"Все добре в міру, тому не потрібно надмірно захоплюватися ідеєю оздоровлення за допомогою лимона і є цитрус в необмеженій кількості. Зміст фітонцидів якоюсь мірою ріднить лимон з часником. Але аромат останнього, погодьтеся, менш приємний", - підсумувала Світлана Фус.
Нагадаємо, лікарі попередили, що рибні консерви небезпечні для життя.
Також ми писали про цілющі овочі для жінок, які вбережуть від важких хвороб і ожиріння.