В Україні лютує грип: названо продукти, які вбивають імунітет
Продукти, згубні для імунітету (фото: РБК-Україна)
Дієтолог назвала продукти, які негативно впливають на імунітет
Зимовий період в Україні завжди небезпечний для здоров'я людини тим, що в цей час загострюються простудні захворювання і організм людини стає вразливою до вірусів. Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, які продукти дуже негативно позначаються на імунітеті, а які - навпаки позитивно впливають на захисні функції організму.
- Як відрізнити грип від коронавіруса: інфекції схожі у проявах
За словами експерта, є продукти харчування, які містять в собі алергени і канцерогени. Дієтолог повідомила, що навіть самі корисні рослинні олії не повинні піддаватися смаженню. Краще використовувати для зажарювання рафінована олію.
- В Україні лютує небезпечний грип: які продукти допоможуть захиститися
Продукти, які не піддавалися термічній агресивної обробці, більш корисні.
Три продукти, які найбільше гублять імунітет:
- Цукор.
- Тваринний білок.
- Алкоголь.
Намагайтеся уникати смаження продуктів, адже в цій їжі утворюються канцерогени. Уникайте також вживання тваринного білка - червоного м'яса. Їжа, у складі якої є цукор, блокує утворення білих кров'яних тілець.
Дієтолог назвали супер-продукти для підвищення імунітету:
- Печінка тріски.
- Яйця.
- Насіння.
- Кисломолочні продукти.
- Овочі.