Готуємо "Нутеллу" зі слив: смачнющий рецепт від народної кулінарки
Уявіть, що зі слив можна приготувати справжню шоколадну пасту, схожу на "Нутеллу", яка чудово смакуватиме з млинцями, оладками, сирниками і навіть просто з хлібом.
Рецептом поділилася українська кулінарка Лілія Цвіт.
Складники на 3 банки по 0,5 літрів:
- сливи - 2 кг (нечищені)
- цукор - 500 г
- какао - 100 г
- ванільний цукор - 1 пакетик
- шоколад чорний - 100 г
Покрокове приготування
Помийте сливи і почистіть від кісточок. Подрібніть ягоди в пюре за допомогою блендера чи м'ясорубки. До пюре додайте цукор і проваріть на маленькому вогні близько 40 хвилин.
Коли маса закипить, зніміть шум шумівкою. З часом варення стане темнішим і густішим. В кінці вимкніть плиту і додайте ванільний цукор, шоколад і просіяне какао. Добре перемішайте масу.
Знову увімкніть плиту і доведіть масу до кипіння.
Перелийте гарячий шоколад у стерилізовані банки і герметично закрутіть стерилізованими кришками. Наша сливова Нутелла готова!
Раніше ми писали про рецепт домашньої "Нутелли" від іншої кулінарки.
Також повідомлялося, як зробити домашній твердий сир "з дірочками".