Блогер поділився ідеальним рецептом крем-супу з гарбуза: просто та швидко
Гарбуз - це український суперфуд. Овоч багатий вітамінами і дуже корисний. Приготуйте з нього крем-суп, який сподобається абсолютно всім.
Рецепт страви опублікував на сторінці Instagram фуд-блогер Валерій Пономарь.
Гарбуз для супу найкраще запікати, так в ньому збережеться більше вітамінів.
Інгредієнти
- Гарбуз 600 грамів
- Часник - 2 зубки
- Розмарин 2-3 гілочки
- Оливкове масло
- Вода 150 мл (або бульйон)
- Вершки 150 мл
- Мускатний горіх - щіпка
- Пармезан 2 ст. л
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Вершкове масло 50 грамів
- Морква - половинка
- Соус теріякі (можна будь-який сироп)
Покроковий рецепт приготування
Гарбуз наріжте на невеликі кубики, часник запечіть окремими зубками, кілька гілочок розмарину і оливкову олію, запечіть 30 хвилин при 180° градусах.
Креветку обсмажте 3 хвилини до готовності, посоліть і додайте будь-які спеції до свого смаку, розмарин і часник.
У запечений гарбуз додайте воду або бульйон і томіть на вогні в каструлі 10 хвилин, щоб став м'яким, потім додайте вершки і пармезан, томіть ще 2 хвилини. Потім перебийте все в блендері і прикрасьте креветкою.