ua en ru

ЗВР України у травні 2014 р. збільшились в першу чергу за рахунок траншу від МВФ, - НБУ

Золотовалютні резерви України у травні 2014 р. збільшились в першу чергу за рахунок траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Золотовалютні резерви України у травні 2014 р. збільшились в першу чергу за рахунок траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ). Про це повідомляє прес-служба національного банку України (НБУ).

"Обсяг міжнародних резервів у попередньому місяці зріс на 3 млрд 673 млн дол. (на 26%). Збільшенню резервів у травні сприяло надходження коштів від Міжнародного валютного фонду (3 млрд 194 млн дол.), від Європейського Союзу та Світового банку (888 млн дол.), а також від розміщення облігацій зовнішньої позики під гарантії уряду Сполучених Штатів Америки (1 млрд дол.) і облігацій внутрішньої державної позики (255 млн дол.)", - йдеться в повідомленні.

Також, зазначають в НБУ, у травні на динаміку ЗВР суттєво вплинуло здійснення платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (873 млн дол.), у тому числі здійснення платежів на користь Міжнародного валютного фонду (414 млн дол.).

Таким чином, за попередніми даними, станом на 1 червня 2014 р. обсяг міжнародних резервів становив 17 млрд 899 млн дол. в еквіваленті.

Зазначимо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що золотовалютні резерви України були збільшені до 18 млрд дол.