ua en ru

ЗВР України у червні зросли до 10,2 млрд дол

ЗВР України у червні зросли до 10,2 млрд дол Фото: Міжнародні резерви України зростають другий місяць поспіль

Золотовалютні резерви України за червень виросли на 3,4%

За уточненими даними міжнародні резерви України станом на 1 липня 2015 р. становили 10 млрд 264 млн дол. в еквіваленті порівняно з 9 млрд 918 млн дол. станом на 1 червня 2015 р. Про це повідомляє прес-служба Національного банку України (НБУ).

Таким чином у червні 2015 р. порівняно з травнем ц.р. відбулося зростання обсягу міжнародних резервів України на понад 346 млн дол. або на 3,4%.

Як зазначають в НБУ, цьому сприяло формування позитивного сальдо інтервенцій Національного банку України на міжбанківському валютному ринку, надходження на користь Уряду від розміщення державних облігацій України у сумі 140,0 млн дол. та від конвертації китайських юанів у сумі 419,2 млн дол.

Зростання міжнародних резервів України відбулося попри необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 275,6 млн дол., у тому числі 274,3 млн дол. з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів.

Крім того, перерахування Міжнародному валютному фонду у червні склали 175,7 млн дол.

Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов'язань і поточних операцій Уряду та Національного банку України.

Нагадаємо, ЗВР України в травні зросли на 2,97%.