ua en ru

ЗВР України в липні виросли до 10,3 млрд дол., - НБУ

ЗВР України в липні виросли до 10,3 млрд дол., - НБУ Фото: Національний банк України

Золотовалютні резерви України в липні зросли на 112 млн дол

Золотовалютні резерви (ЗВР) України в липні 2015 р. зросли на 112 млн дол. - до 10 млрд 375 млн дол. Про це заявив заступник голови Національного банку України (НБУ) Олег Чурій, якого цитує офіційна Facebook-сторінка регулятора.

"У липні золотовалютні резерви зросли на 112 млн дол. і склали 10,375 млрд дол. Ця цифра не враховує транш МВФ в 1,7 млрд дол., який отримали вчора", - заявив Олег Чурій.

"В липні золотовалютні резерви зросли на 112 млн дол. та склали 10,375 млрд дол. Ця цифра не враховує транш МВФ в 1,7 млрд дол., який отримали вчора", - заявив заступник Голови Національного Банку Олег Чурій

Posted by Національний банк України on 5 августа 2015 г.

Як повідомили в прес-службі регулятора, цього передусім сприяли надходження на користь уряду в сумі 878 млн дол., у тому числі 673 млн дол. від ЄС і Світового банку, і 205 млн дол. від розміщення державних облігацій України, а також формування позитивного сальдо інтервенцій НБУ (89 млн дол.), враховуючи продаж іноземної валюти для підтримки энергоимпортеров в обсягах, передбачених програмою EFF.

"Зростання міжнародних резервів України відбувся незважаючи на необхідність здійснення значних платежів з погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 536 млн дол. США, у тому числі 453 млн дол. США з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів. Крім того, в липні здійснено перерахування Міжнародному валютному фонду в сумі 219 млн дол. США", - відзначили в Нацбанку.

Зазначимо, ЗВР України в червні 2015 р. зросли до 10,2 млрд дол.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що ЗВР України після надходження траншу МВФ досягнуто 12 млрд дол.