ua en ru

Кабмін затвердив регіональні інвестпроекти держфінансування в 11 областях

Кабмін затвердив регіональні інвестпроекти держфінансування в 11 областях Фото: Геннадій Зубко

Міжвідомча комісія при Мінрегіоні затвердила 219 проектів

Міжвідомча комісія сьогодні, 11 травня, затвердила 219 проектів, наданих 11 регіонами країни. Про це розповів віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Процес підготовки таких проектів дуже повільний. Обласні державні адміністрації повинні прискорити процес розгляду наданих об'єднаними територіальних громад проектів, і розглядати їх також і з точки зору людей, які ними користуються", - зазначив він.


Він додав, що Кабмін виділив на регіональні проекти 1,1 млрд грн.

"Ми затвердили Державний фонд регіонального розвитку: 1,1 млрд гривень підуть на ті проекти, які ви подали на затвердження", - зазначив Зубко.

Зазначимо, що Міжвідомча комісія при Мінрегіоні рекомендувала до утвердження 219 проектів, наданих такими регіонами: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Київської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької областями та містом Києвом.

За словами віце-прем'єр-міністра України, об'єднані територіальні громади повинні активніше подавати на затвердження Міжвідомчої комісії проекти і програми, які можуть фінансуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, раніше міжвідомча комісія визначилася з проектами для держфінансування в 2016-2018 роках.