ua en ru

Зубко розраховує, що Данія стане партнером України по Фонду енергоефективності

Зубко розраховує, що Данія стане партнером України по Фонду енергоефективності Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Найближчим часом Мінрегіон підготує пул інвестиційних проектів, які будуть запропоновані Данії

Віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко розраховує, що Данія стане партнером України по Фонду енергоефективності. Про це повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Продовжуємо шукати й залучати міжнародних партнерів по Фонду енергоефективності. Окрім Євросоюзу та уряду Німеччини, з якими ми вже співпрацюємо, і які готові надавати фінансову і технічну допомогу в цьому напрямку, розраховуємо, що таким партнером стане Данія", - зазначив урядовець за результатами зустрічі з послом Данії в Україні Рубеном Мадсеном та директором з інвестицій та керівником проекту Danida Business Finance Тіною Коллеруп Хансен.

Так, під час зустрічі сторони обговорили перспективні напрямки такої співпраці.

"Перспективним напрямком ми бачимо участь данських компаній у проектах Фонду з точки зору інжинірингу у сферах енергоаудиту та енергосервісу, розробки технічних рішень, надання обладнання, а також можливість долучення до мультидонорського фонду зі співфінансування реалізації енергоефективних заходів", - зазначається у повідомленні.

Також вказано, що Данія зацікавлена у реалізації в Україні муніципальних інфраструктурних проектів, зокрема у сферах водо-, теплопостачання, поводження з побутовими відходами та модернізації соціальних об’єктів.

За словами віце-прем'єра, найближчим часом Мінрегіон підготує пул інвестиційних проектів, які будуть запропоновані датській стороні.

Нагадаємо, раніше Зубко повідомив, що розробка нормативної бази по Фонду енергоефективності буде закінчена до кінця року.