ua en ru

Зубко: ракету по Boeing 777 випустили зі Сніжного

Зубко: ракету по Boeing 777 випустили зі Сніжного Фото: Геннадій Зубко

Урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи Боїнгу продемонструвала змодельований ролик зіткнення Буку з Боїнгом

У вівторок, 13 жовтня, Урядова комісія з розслідування причин авіакатастрофи Боїнгу продемонструвала змодельований ролик зіткнення Буку з Боїнгом, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хотів би, щоб на початку ми подивились маленький ролик, де чітко показано, з якого місця випущена ракета, ця територія є... контрольована російськими бойовиками, яка це саме була зброя, в технічному звіті (сказано) що це була російська ракета, а також саме з цього ролику ви можете побачити, що це був спланований терористичний акт, який відбувся на неконтрольованій території",- сказав віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр прокоментував, що на ролику чітко видно, що ракета була запушена з міста Сніжного і була спрямована на ураження пілотів літака, щоб унеможливити навіть аварійну посадку цього літака.

Він зауважив, що моделювання цієї катастрофи чітко відповідає висновкам технічного звіту нідерландської сторони.

Нагадаємо, голова Ради безпеки Нідерландів Чіббе Яустра під час представлення звіту про розслідування катастрофи малайзійського Boeing на Донбасі заявив, що Україна повинна була закрити свій повітряний простір для запобігання авіакатастрофі.