ua en ru

Зубко назвав можливі причини обвалу школи у Василькові

Зубко назвав можливі причини обвалу школи у Василькові Фото: обвал школи у Василькові

Причиною обвалу школи у Василькові могла бути дощова каналізація

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко заявив, що можливими причинами обвалу школи у Василькові (Київська область) могла бути дощова каналізація або старий фундамент навчального закладу. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Школа в принципі внутрішньо знаходиться у дуже гарному стані, зроблені всі ремонти, замінені вікна, відновлена практично система інженерних мереж. Питання у фундаментах, які побудовані ще у 1956 році і наявності дощової або ливневої каналізації, яка була поряд. Я думаю, що саме це могло бути причиною руйнування", - заявив Зубко, зазначивши, що уряд має зробити висновки з інциденту і перевіряти додатково школи, побудовані у такі роки.

"Просто вчасна реакція вчительського персоналу дозволила вивести дітей з цієї школи. Класи, які знаходилися поряд з цими класами, які було зруйновано, були заблоковані і ДСНСники практично через пожежні драбини рятували дітей", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що обвал школи у Василькові (Київська область) буде розслідувати спецкомісія від Кабінету міністрів України.