ua en ru

Зубко сподівається, що Рада прийме всі закони по Фонду енергоефективності до 2017

Зубко сподівається, що Рада прийме всі закони по Фонду енергоефективності до 2017 Фото: Зубко сподівається на прийняття законів по Фонду енергоефективності до 2017

Одним з базових елементів реформи з енергоефективності має стати також реформа теплоенергетики

Віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, торгівлі і житлово-комунального господарства Генадій Зубко сподівається, що Верховна Рада прийме всі закони по Фонду енергоефективності до кінця 2016 року. Про це він повідомив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання створення Фонду енергоефективності стоїть на порядку денному, і до кінця року ми повинні прийняти усе законодавство, яке стосується саме цього напрямку", - заявив Зубко.

За його словами, це стосується не лише змін до законів, Податкового і Бюджетного Кодексів - передбачається також створення і ухвалення окремих законів про Фонд енергоефективності та енергоефективність будівель.


"Реформа по енергоефективності полягає на трьох базових елементах: це у першу чергу реформа в управлінні житлового сектору... реформа по створенню Фонду енергоефективності, який буде давати можливість не тільки фінансувати і компенсувати витрати наших українських родин, як з державного бюджету, так і за рахунок наших європейських партнерів", - додав Зубко.

Віце-прем’єр зазначив, що одним з базових елементів реформи з енергоефективності має стати також реформа теплоенергетики.

Нагадаємо, уряд планує до кінця 2016 року виділити додатково 200 мільйонів гривень на фінансування програм енергоефективності.