ua en ru

ЗВТ з країнами СНД не перечить планам України про створення ЗВТ з Євросоюзом, - Азаров

Зона вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД не перечить планам України про створення ЗВТ з Євросоюзом. Про це в ході засідання кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Потрібно чітко розуміти, що стався в четвер. У Європі з'явилася нова велика зона вільної торгівлі. Причому унікальна. Тому що інтегрує у собі ринки і природні ресурси як Європи, так і Азії. Це зона вільної торгівлі об'єднує країни з населенням понад 260 млн осіб. Це регіональне торговельне об'єднання аналогічно південноамериканської зону вільної торгівлі NAFTA, латиноамериканської MERCOSUR, азіатсько-тихоокеанської зоні вільної торгівлі", - заявив Азаров.
Прем'єр запевнив, що це не є перешкодою для створення зони вільної торгівлі з країнами ЄС.
"Так відповідали представники ЄС, які запевнили, що вільна торгівля в СНД не перечить створення вільної торгівлі між ЄС і Україною. Вільної торгівлі не може бути багато і одна свобода не може перекреслювати іншу", - підкреслив Азаров.

Нагадаємо, раніше він зазначив, що внутрішньодержавні процедури ратифікації підписаної угоди про створення зони вільної торгівлі в рамках СНД пройдуть швидко і з січня 2012 р. угода запрацює.