ua en ru

ЗВТ з Ізраїлем: у МЕРТ прогнозують скасування мита на 80% продукції

ЗВТ з Ізраїлем: у МЕРТ прогнозують скасування мита на 80% продукції Фото: Наталія Микольська (facebook.com/Асоціація Інформтехнології України)

торік українські підприємства експортували до Ізраїлю товарів і послуг на понад 781 млн доларів

У Мінекономрозвитку вважають, що вільна торгівля з Ізраїлем відкриє нові двері для українських підприємців та скасує мито на 80% промислової продукції з України. Про це заявила заступниця міністра економрозвитку та торговий представник України Наталія Микольська в ефірі "Еспресо".

Микольська повідомила, що лише торік українські підприємства експортували до цієї країни товарів та послуг на суму понад 781 млн доларів.

Заступник міністра зазначила, що ринок Ізраїлю для українців, з одного боку, історичний і традиційний, а з іншого - складний через потенційно високий рівень мит, оскільки в межах Світової організації торгівлі Ізраїль має право підвищувати мита на товари у деяких випадках до 280%.

"Другий важливий момент, цей ринок є складний для продуктів харчування деяких видів у зв’язку з релігійними обмеженнями на території держави Ізраїль. Тобто усім відома кошерна їжа", - додала Микольська.

Водночас, зі слів представниці МЕРТ, ізраїльський ринок доволі багато імпортує.

"Лише у 2017 році Ізраїль імпортував на 609 млрд доларів, це величезна сума. Покупець з доволі високою споживчою спроможністю. Відповідно, для нас відкриваються нові можливості, оскільки одразу з набуттям чинності угоди у нас буде можливість безмитно експортувати близько 80% промислової продукції, значну частину харчової продукції, нас також очікує поступове скасування мит для іншої продукції", - розповіла Микольська.

Нагадаємо, українська та ізраїльська делегації 28 березня погодили завершення переговорного процесу щодо положень Угоди про вільну торгівлю між країнами.