ua en ru

В зоні АТО було зафіксовано 19 обстрілу позицій українських військових, - штаб

В зоні АТО було зафіксовано 19 обстрілу позицій українських військових, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

З початку доби втрат серед українських військовослужбовців не було

З початку доби в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) було зафіксовано 19 обстрілу позицій збройних сил України. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Так, на Приморському напрямку бойовики обстрілювали опорні пункти ВСУ в районі Павлополя, Широкіно і Водяного з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Неподалік Чермалыка сепаратисти били з великокаліберного кулемета. По позиціях сил АТО у Красногорівки ворог вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. А українських військовослужбовців, які тримають оборону біля Новотроїцького, обстрілював ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку бойовики обстрілював з 82-мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї околиці Авдіївки і окремі позиції південніше міста. З передмістя Горлівки бойовиками били в бік опорних пунктів українських військових в районі Зайцево з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку рано вранці бойовики обстріляли позиції українських військових в районі селища Жовтого з 120-мм мінометів, а позиції біля населеного пункту Лопаскино зі станкового протитанкового гранатомета. Після цього незаконні збройні формування суттєво знизили свою активність вогневу. Протягом світлого часу доби, станом на цю годину, не було зафіксовано жодного факту застосування ними зброї на цьому напрямку.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 16 травня 2017 року Впродовж дня підрозділи російсько-тер...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 16 травня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні Міноборони України повідомляло, що бойовики непідконтрольних територій Донбасу готують прорив під селом Павлопіль, яке знаходиться в Донецькій області.