ua en ru

В зоні АТО протягом дня загинув один український військовий, двоє поранено, - штаб

В зоні АТО протягом дня загинув один український військовий, двоє поранено, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 18 разів обстрілювали сили АТО

В зоні проведення антитероричтичної операції (АТО) на Донбасі протягом дня, 23 квітня 2017 року, загинув один український військовий, двоє поранено. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Російсько-окупаційні підрозділи продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО. З початку доби ворог 18 разів відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних сил України. Один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще двоє отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на Донецькому напрямку, бойовики обстріляли українські позиції у районі Троїцького з мінометів калібру 120-мм та 82-мм, автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру. Крім того, по опорних пунктах поруч Авдіївки бойовики вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також повідомляється, що з мінометів калібру 82-мм противник бив по позиціях поблизу Луганського, а захисників Невельського та Троїцького обстрілювали з мінометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а оборонців Пісків та шахти "Бутівка" - з гранатометів та стрілецької зброї. Крім того, по позиціях поруч Зайцевого бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, а в районі Авдіївки діяли ворожі снайпери.

"На Приморському напрямку, по оборонцях Водяного, Гнутового та Павлополя противник вів вогонь зі стрілецької зброї. У районі Водяного активізувалися ворожі снайпери. На Луганському напрямку, з 82-міліметрових мінометів та кулеметів великого калібру ворог обстріляв опорні пункти біля Новозванівки. По позиціях поруч населеного пункту Новоолександрівка вів вогонь з озброєння БТР та гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 23 квітня 2017 року. Російсько-окупаційні підрозділи продовжують провокац...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті вибух автомобіля ОБСЄ на Донбасі загинув громадянин Великобританії.