ua en ru

У зоні АТО за добу зафіксовано найменшу кількість порушень режиму у травні, - АПУ

У зоні АТО за добу зафіксовано найменшу кількість порушень режиму у травні, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

Але, схоже, бойовики мають намір продовжувати ескалацію конфлікту

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу зафіксовано найменшу кількість порушень режиму припинення вогню з боку супротивника за травень. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу в зоні АТО зафіксовано найменшу кількість епізодів режиму припинення вогню з боку супротивника за травень цього року. Водночас факти застосування важкого озброєння незаконними збройними формуваннями практично на всіх основних ділянках фронту говорять про наміри бойовиків продовжувати ескалацію конфлікту", - заявив Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку найгарячішою точкою зіткнення вчора було селище Чермалик. Там противник відкривав вогонь по позиціях українських військовослужбовців з мінометів, які розміщені біля селища Лукове.

"На Донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту. Противник має серйозну вогневу підтримку і активно використовує 120 мм міномети і 152 мм гармати, які підлягають відводу, відповідно до мінських домовленостей", - розповів Лисенко.

Спікер АПУ також зазначив, що не припиняється вогонь противника і на західних околицях Горлівки. "У першу чергу, мова йде про селище Лозове, і під Світлодарськом".

"На Луганському напрямку вчора відбулася перестрілка між нашими військовими і противником в районі селища Троїцьке. Бій тривав близько двох годин. Бойовики застосували БМП, зенітну установку і стрілецьку зброю, ведучи вогонь з району селища Санжарівка", - повідомив Лисенко.

Також, за його словами, в районі Попасної і Золотого ворог застосовував проти сил АТО танки і міномети.

"Окрім цього, на околиці Попасної на фугасі підірвався автомобіль з військовослужбовцями Нацгвардії і трьома волонтерами, внаслідок чого 2 волонтери, офіцер і солдат Нацгвардії загинули, ще 1 волонтер важко поранений. Також бойовики здійснили серію мінометних обстрілів наших позицій біля м. Щастя", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційний спротив", бойовики стягують сили до лінії розмежування на Донбасі.