ua en ru

Бойовики стягують сили до лінії розмежування на Донбасі, - ІС

Бойовики стягують сили до лінії розмежування на Донбасі, - ІС Фото: бойовики ДНР

Посилюються підрозділу у районі Луганська та Горлівки

На Донбасі проросійські бойовики продовжують перекидання військової техніки та особового складу до лінії розмежування між підконтрольної їм території і позиціями сил антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Протягом доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць, в основному в районі Луганська, Донецька. Основними напрямками перекидання техніки були: від Краснодона та Ровеньків на північ (Луганськ), між Луганськом і Лутугиним, від Алчевська і Перевальська на Стаханов і Первомайськ, від Дебальцевого на Горлівку. Всередині Донецького "вузла" спостерігалися в основному переміщення між Петровським і Київським районами міста, також зафіксована колона постачання в складі до 13 одиниць автотехніки, включаючи автозаправники і пересувні ремонтні майстерні", - повідомив Тимчук.

За його словами, в Донецькій обл. спостерігається жвавий рух транспорту, завантаженого боєприпасами, між Старобешевим, Іловайськом, а також у напрямку Докучаєвська.

Також повідомляється, що бандформування "Привид" (до 80 чоловік і близько 6-7 ББМ з 3 вантажівками) імовірно попрямувало на ділянку Новотошківське-Донецьке, а на позиціях бойовиків північніше Макіївки зафіксовано появу 4 САУ.

"На ділянці між н. п. Весела Гора та Миколаївка на північний схід від Луганська відзначається наявність 2 посилених батальйонів терористів. У складі - 22-24 танка, 46-48 ББМ, кілька дрібних підрозділів з легкими бронеавтомобілями (всього до 25 одиниць), 25 знарядь ствольної артилерії і 16 установок РСЗВ, йде постійне поповнення технікою та особовим складом", - йдеться в повідомленні.

За даними Тимчука, бойовики продовжують перегрупування сил в районі Безіменного, Павлополя і Чермалика, щоб підтримати підрозділи, які ведуть бої в Широкиному.

Оперативные данные группы ИСРоссийско-террористические войска продолжают осуществлять вооруженные провокации и обстрел...

Posted by Дмитрий Тымчук on 17 Май 2015 г.

Нагадаємо, бойовики сконцентрували військову техніку в районі Горлівки.