ua en ru

В зоні АТО за добу поранено 5 військових, загиблих немає

В зоні АТО за добу поранено 5 військових, загиблих немає Фото: Андрій Лисенко

Бойовики активізували бойові дії на лінії зіткнення

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 3 листопада, загиблих серед українських військовослужбовців немає, 5 бійців отримали поранення. Про це в ході брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента України (АПУ) з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу через ведення бойових дій загиблих серед українських військових немає і п'ятеро воїнів отримали поранення", - повідомив Лисенко.

Лисенко уточнив, що з них три бійця були поранені на луганському напрямку, під селом Трьохізбенка. Зокрема, був легко поранений командир однієї з бригад, він відмовився від госпіталізації. Ще два бійці отримали поранення на донецькому напрямку - біля Авдіївки і Досвідченого.

За його словами, вчора бойовики значно активізували провокації в зоні АТО.

"Вчорашній день відзначився активізацією бойовиків на лінії зіткнення, і всі епізоди порушення режиму тиші були в світлий час доби. На луганському напрямку противник близько 20 хвилин вів вогонь із стрілецької зброї, і у районі Луганської ТЕС в місті Щастя. Поблизу Трьохізбенки бойовики застосували гранатомет. В обох випадках стріляли з протилежного боку річки Сіверський Донець. На донецькому напрямку епіцентром протистояння вчора були західні околиці Донецька. На рубежі Авдіївка, Дослідне, Піски. Бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети. Крім цього під Авдіївка по наших позиціях працювали ворожі снайпери", - розповів спікер АТО.

Також Лисенко повідомив, що вчора був зафіксований ряд епізодів провокаційного характеру. При цьому на маріупольському напрямку вчора було спокійно.

В зоні АТО за добу поранено 5 військових, загиблих немає

Фото: ситуація в зоні АТО на 4 листопада 2015 року

Нагадаємо, ніч на 4 листопада в зоні проведення АТО на Донбасі пройшла спокійно.