ua en ru

В зоні АТО за добу загинули 2 українських військових, ще 3 поранено, - штаб

В зоні АТО за добу загинули 2 українських військових, ще 3 поранено, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 29 березня 2017 року, загинули 2 українських військових, ще 3 поранено. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За минулу добу зафіксовано 83 обстріли позицій Збройних сил України. Порушуючи існуючі домовленості російсько-окупаційні війська обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібром більше 100 мм...За добу загинули два українських захисники, ще троє отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Так, на Маріупольському напрямку зі 122 мм артилерійських систем бойовики обстріляли опорні пункти в районі Широкиного, Гнутового та Водяного, а з мінометів калібру 120 мм вели вогонь по позиціях неподалік Гнутового, з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів обстрілювали Мар'їнку, Водяне та Павлопіль. Крім того, по позиціях ЗСУ в районі Водяного бойовики вели вогонь з танку, з озброєння БМП противник обстрілював морпіхів у Широкиному, а неподалік Гнутового та Водяного активізувались ворожі снайпери.

"На Донецькому напрямку, поблизу Троїцького, ворог застосував артилерію калібру 152 мм. Опорні пункти українських воїнів поблизу Авдіївки, Троїцького та Луганського противник накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, а захисників Опитного, Авдіївки та Кам’янки - з мінометів калібру 82 мм. У Троїцькому вів вогонь танк, у Луганському - БМП. Опорні пункти поблизу Кам’янки та Невельського противник обстрілював з великокаліберних кулеметів та з гранатометів різних систем", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що на Луганському напрямку, у районі населеного пункту Калинове-Попасна, зафіксовано застосування ворогом артилерії калібру 122 мм. Також повідомляється, що з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП та гранатометів різних систем бойовики вели вогонь по позиціях неподалік Кримського, а з великокаліберних кулеметів та гранатометів противник обстріляв позиції поруч Станиці Луганської та Новоолекандрівки.

Як зазначається, сили АТО відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності ворога.

Зведення прес-центру штабу АТО на 06.00 30 березня 2017 року Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 29 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Авдіївка знову знеструмлена через пошкодження лінії електропередачі.