ua en ru

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових Фото: Олександр Мотузяник

Вчора обстановка на сході України мала тенденцію до загострення

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за минулу добу, 11 січня 2016 року, в результаті бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений. Про це під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник,передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора обстановка на сході України мала тенденцію до загострення. Противник застосував важке озброєння одразу на кількох ділянках фронту. Незважаючи на це, на минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", - заявив Мотузяник.

Зокрема, за його словами, поновилися бойові дії на луганському напрямку. Противник обстріляв з 120-мм мінометів позиції сил АТО поблизу Кримського. Трохи пізніше інший опорний пункт в цьому ж районі потрапив під вогонь з гранатометів противника.

На донецькому напрямку протягом минулої доби бойовики неодноразово порушували режим тиші на Світлодарській дузі. Зокрема, поблизу Троїцького відбувся короткий мінометний обстріл противника. На південь від Луганського бойовики неодноразово відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

Крім того, за словами Мотузяника, Північніше Горлівки, між Семигір'ям і Новолуганським, вчора відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Після короткої перестрілки бойовики відійшли на південь.

"На інших ділянках фронту - західніше Павлограда і в районі Донецького аеропорту обстановка незмінна. Тривають бойові дії низької інтенсивності без застосування важкого озброєння. Найбільш тривалі обстріл ворога відбулися захід від Новгородського і поблизу Опитного", - відзначив представник штабу АТО.

На маріупольському напрямку противник порушив режим тиші відразу на декількох ділянках фронту.

"Зокрема, поблизу Водяного бойовики випустили 10 хв з 120-мм міномета. Крім цього, провокації окупантів відбулися на південно-західних околицях Донецька (Мар'їнський район) та поблизу Гранітного", - додав Мотузяник.

В зоні АТО за добу обійшлося без втрат серед українських військових

Фото: карта АТО за 12 січня 2016 року

Нагадаємо, вранці 12 січня штаб АТО повідомив про загостренні ситуації на Донбасі. Зокрема, бойовики намагалися прорватися на Светлодарском ділянці.