ua en ru

В зоні АТО зберігається режим перемир'я

В зоні АТО зберігається режим перемир'я Фото: ситуація в зоні АТО

Станом на 15:00 обстрілу не було

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі за станом на 15:00 2 жовтня зберігається режим перемир'я. Про це повідомив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації (СЦКК) Борис Кременецький, передає прес-служба Міноборони.

"Станом на 15:00 2 жовтня Спільний центр по контролю і координації питань припинення вогню не зафіксував порушень режиму припинення вогню уздовж лінії розмежування в зоні проведення АТО", - повідомив Кременецький.

Він підкреслив, що дотримання сторонами конфлікту на Донбасі режиму перемир'я - це обов'язкова умова для подальшої імплементації Мінських домовленостей, зокрема, заходів по відведенню танків, а також артилерійських систем калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно).

Нагадаємо, сьогодні обидві сторони конфлікту повідомили, що вчора не було зафіксовано обстрілу в зоні АТО.

Раніше 29 вересня на переговорах у Мінську було парафовано угоду щодо відведення танків, артилерії калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно). На наступний день, 30 вересня, документ підписали глави ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.

Представник ДНР на переговорах, "спікер народної ради ДНР" Денис Пушилин заявив, що підписання цієї угоди фактично означає кінець війни у Донбасі.

Спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив, що ця угода наближає кінець війни на Донбасі.

Зазначимо, відвід озброєння повинен початися завтра, 3 жовтня, з Луганської області.