ua en ru

ЛНР збирається відвести техніку менше 100 мм з 3 жовтня

ЛНР збирається відвести техніку менше 100 мм з 3 жовтня Фото: відвід техніки на Донбасі

Процедура відводу пройде в два етапи і завершиться 10 листопада

Відвід техніки калібром менше 100 мм від лінії зіткнення на Донбасі пройде в два етапи, перший з яких розпочнеться 3 жовтня. Про це повідомив начальник штабу "Народної міліції ЛНР" Сергій Козлов, передає сепаратистський сайті "ЛуганскИнформЦентр".

"Відвід техніки буде організовано в два етапи з 3 по 17 жовтня - перший етап і з 18 жовтня по 10 листопада - другий етап", - сказав Козлов.

Він в черговий раз зазначив, що згідно з документом, техніка буде відведена на відстань 15 км від лінії зіткнення.

"Проте наша сторона відводить від лінії зіткнення, яка була на 19 вересня 2014 року, українська сторона відводить від лінії зіткнення, яка в даний час є. Тому будуть ділянки, на яких зона безпеки буде більше 30 км", - додав Козлов.

"Це завершальний етап у заходах відведення техніки в рамках Мінських домовленостей, який дозволить забезпечити мирне співіснування і безпеку наших громадян", - повідомив він.

Додамо, у "Донецькій народній республіці" (ДНР) збираються почати відведення техніки "після повного припинення вогню".

"Відвід почнеться з моменту припинення вогню на наступний день", - заявив сьогодні глава ДНР Олександр Захарченко.

Нагадаємо, 29 вересня на переговорах у Мінську було підписано доповнення до Комплексу заходів щодо виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 р. в частині, що стосується відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно). Вчора, 30 вересня, документ підписали глави ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.

Як повідомлялося, відвід озброєння почнеться з Луганської області.

Представник ДНР на переговорах, "спікер народної ради ДНР" Денис Пушилин заявив, що підписання цієї угоди фактично означає кінець війни у Донбасі.

Сьогодні спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко підтвердив, що ця угода наближає кінець війни на Донбасі.