ua en ru

В зоні АТО поранені троє українських військових, - штаб

В зоні АТО поранені троє українських військових, - штаб Фото: ЗСУ

За добу було зафіксовано 94 обстрілу сил ЗСУ

За минулу добу, 23 березня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції були поранені троє українських військових. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

Також було зафіксовано 94 обстрілу позицій сил ЗСУ.

"Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За минулу добу зафіксовано 94 обстріл позицій Збройних Сил України. Порушуючи існуючі домовленості, російсько-окупаційні війська обстрілювали українських захисників зброї калібром понад 100 мм. Вогневі контакти відбувалися уздовж всієї лінії розмежування", - йдеться в повідомленні.

Так, на Донецькому напрямку протягом доби обстріл з великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82мм та 120мм вівся по позиціях під Авдіївка та шахтою Бутівка. Зі ствольної артилерії калібру 122мм противник вів вогонь по захисникам Зайцево, а поблизу Новгородського українських воїнів обстрілював снайпер.

На Маріупольському напрямку епіцентром вогневих протистоянь продовжує залишатися Широкіно. По позиціях морських піхотинців бойовики вели вогонь з гранатометів, зенітної установки, мінометів калібру 120 мм, танку, РСЗВ "Град-П". Сили АТО під Маринкою ворог обстрілював з танка, мінометів калібру 120 мм та 82мм. Поблизу Красногорівки зафіксовано застосування ворогом мінометів калібру 120 мм та артилерійських систем калібру 122мм, а в районах населених пунктах Водяне і Новотроїцьке сепаратисти вели вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів були обстріляні позиції сил АТО в Новозвановке, а з гранатометів різних систем і кулеметів - позиції поблизу Кримського, Попасній і Новотошковки.

Щоб знизити вогневу активність противника, бійці збройних сил України неодноразово відкривали вогонь.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу 23 березня 2017 року Ситуація в районі проведення АТО ускладнюється. За мі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій області посилили заходи безпеки з-за загострення ситуації в зоні АТО.