ua en ru

В зоні АТО загинув один український військовий, 6 осіб отримали поранення та травми

В зоні АТО загинув один український військовий, 6 осіб отримали поранення та травми Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

У Новолуганському бойовики влучили в житлові будинки, постраждалих немає

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) загинув один український військовий, 6 осіб отримали поранення і бойові травми. Про це на брифінгу повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО, полковник Олександр Мотузяник.

"Вчора в результаті бойових дій один український військовий загинув, двоє отримали поранення, ще троє - бойові травми", - йдеться в повідомленні.

За словами Мотузяника, також в Бахмутському поблизу села Луганське на вибуховому пристрої підірвався трактор. Водія з пораненнями госпіталізували.

"З початку року це шостий випадок у Донецькій області, коли трактор потрапляє на вибуховий пристрій", - нагадав спікер Міноборони.

Він зазначив, що вчора у зоні бойових дій на Донбасі найбільшу кількість обстрілу зафіксували в Луганській області. Бойовики порушили режим тиші 10 разів, з них 6 - із застосуванням важкого озброєння.

"Бойові дії велися на Бахмутський трасі та у Попаснянському районі. У темний час доби ворог активно застосовував міномети, випустивши по наших позиціях майже 50 хв. Також бойовики кілька разів застосовували бронетехніку", - повідомив полковник.

За його словами, українські військові відкривали у відповідь вогонь. Крім того, в Донецькій області вранці бойовики обстріляли позиції сил АТО поблизу Новолуганского на Светлодарской дузі, при цьому потрапили в житлові квартали. Ніхто не постраждав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву розвідки, що на тимчасово непідконтрольної Україні території Луганської області невідомі нанесли ножові поранення бойовика з мотострілецької бригади.