ua en ru

У зоні АТО пасажиро-транспортний потік в березні виріс на 30%

У зоні АТО пасажиро-транспортний потік в березні виріс на 30% Фото: у зоні АТО пасажиро-транспортний потік в березні виріс на 30%

Сьогодні з ранку на пункті пропуску "Мар'їнка" була черга з 380 автомобілів

У зоні антитерористичної операції на Донбасі пасажиро-транспортний потік в березні виріс на 30% в порівнянні з лютим. Про це заявив спікер Державної прикордонної служби (ДПС) України Олег Слободян, передає "112 Україна".

"Сьогодні з ранку на "Мар'їнці" ми відстежуємо вже близько 380 автомобілів, які очікували в 07:00 на першочерговий проїзд. На "Зайцевому" трохи менше: у сумі близько 250 автомобілів. Це буденність, це щоденна проблема, яку ми не вирішимо, тому що в нічний час КПП не працюють, люди вже з ночі під'їжджають і займають чергу, щоб проїхати першу чергу. Вирішити цю проблему можна тільки двома способами: або будувати нові КПВВ, або звільнити частину України від НЗФ і російських військ і запустити життя в мирне русло. Ми в свою чергу відстежуємо збільшення пасажиро-транспортного потоку. Порівняно з лютим, він виріс приблизно на 30% в цьому напрямку", - заявив Слободян.

Він зазначив, що в окремі дні до 30 тис. громадян перетинають лінію розмежування як в одну, так і в іншу сторону. За минулу добу лінію розмежування перетнули понад 23 тис. громадян.

Нагадаємо, в районі Авдіївка (Донецька область) незаконні збройні формування спробували взяти штурмом один з опорних пунктів сил антитерористичної операції.