ua en ru

В зоні АТО один український військовий отримав поранення, - штаб

В зоні АТО один український військовий отримав поранення, - штаб Фото: ЗСУ (mil.gov.ua)

За минулу добу в зоні АТО було зафіксовано 17 обстрілу позицій ВСУ

За минулу добу, 27 липня 2017 року, в зоні проведення антитерористичної операції один український військовослужбовець отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

"Всього за минулу добу бандформування 17 разів порушили режим перемир'я. Один український військовий отримав поранення. Сили АТО 11 разів відкривали вогонь", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на Донецькому напрямку бойовики двічі обстрілювали позиції сил АТО з гранатометів і стрілецької зброї в районі Авдіївки. На Маріупольському напрямку бойовики з великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції ВСУ неподалік селищ Водяне і Мар'їнки. Зі стрілецької зброї бойовики обстрілювали укріплення ВСУ Золотом і Станиці Луганській (Луганське напрямок). А з озброєння БПМ били по Новозвановке.

Також зазначено, що бойовики активізували розвідувальну діяльність. Так, за минулу добу, українські військові зафіксували політ 4 безпілотників противника. Крім того, за минулу добу близько 3 ночі, українські військові, з допомогою тепловізора виявили розвідгрупу противника, яка вивчала позиції сил АТО в районі селища Миколаївка. Після попереджувального вогню, бойовики, не вступаючи в бій, пішли.

Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 27 липня 2017 року Минула доба, у зоні АТО, завершилася...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 26 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше спостерігачі Спеціальної моніторингової місії СММ ОБСЄ на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" в Ростовській області зафіксували, як українсько-російський кордон перетинали похоронні фургони, які прямували на Донбас.