ua en ru

У зоні АТО через обстріли бойовиків загинули 4 українських військових, ще 2 поранені, - Мотузяник

У зоні АТО через обстріли бойовиків загинули 4 українських військових, ще 2 поранені, - Мотузяник Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

Бойовики на Донбасі 28 разів обстрілювали військових ЗСУ

У районі проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі в результаті обстрілу з боку бойовиків загинули 4 українських військових, ще 2 поранені. Про це під час брифінгу заявив прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"За минулу добу в зоні АТО бойовики здійснили 28 прицільних обстрілів українських позицій, в тому числі із забороненого мінських угодами озброєння", - заявив Мотузяник.

За його словами, бойовики випустили 107 мін калібрів 120 і 82 мм. В результаті обстрілу чотири українських військових загинули поблизу Водяного, Кам'янки та Майського. Крім того, ще двоє отримали поранення.

"Наші військовослужбовці 16 разів відкривали вогонь, використовуючи штатне озброєння", - додав прес-секретар.

На Луганському напрямку бойовики провели 19 прицільних обстрілів в сторону українських позицій. Бойовики били з мінометів калібру 120 мм по захисниках Майського, в загальному випустивши 60 мін.

Також тут зафіксовані окремі прицільні обстріли наших позицій з озброєння БМП, гранатометів і іншого піхотної зброї. Ворожі міни калібру 82 мм бойовики випустили на позиції в районі Кримського, Луганського, Катеринівки, Новоалександрівки.

На Донецькому напрямку за добу зафіксували 9 прицільних обстрілів українських позицій. По Авдіївці незаконні збройні формування випустили 12 мін калібром 120 мм, а також обстрілювали з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

"Ворожі обстріли з мінометів калібрів 120 і 82 мм зафіксовані по нашим захисникам поблизу Дослідного, Водяного, шахти Бутівка. Також в районі Кам'янки і Пєсков ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети і стрілецьку зброю. При цьому по захисниках Кам'янки вів обстріл ворожий снайпер", - резюмував Мотузяник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО загинув старший сержант 9-го батальйону 59-ї окремої мотопіхотної бригади Анатолій Твердола, військовий з Вінницької області.