ua en ru

В зоні АТО за день поранено одного українського військового, - штаб

В зоні АТО за день поранено одного українського військового, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 20 разів обстрілювали сили АТО

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі протягом дня, 23 травня 2017 року, поранення отримав один український військовослужбовець. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Російсько-терористичні бандформування продовжують обстрілювати позиції сил АТО. Всього, з початку доби, незаконні збройні формування понад 20 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, застосовуючи, зокрема, й озброєння, використання якого суворо заборонене мінськими домовленостями. З початку доби один військовослужбовець ЗС України зазнав поранення", - йдеться у повідомленні.

Так, найбільше фактів порушення режиму припинення вогню зафіксовано на Приморському напрямку. Бойовики обстрілювали українські позиції поблизу Чермалика, Широкиного, Лебединського, Водяного, Талаківки та Мар'їнки.

На Донецькому напрямку бойовики здійснили обстріл оборонних укріплень сил АТО у передмісті Авдіївки, а також неподалік Кам'янки, Зайцевого, Верхньоторецького та Пісків.

Крім того, на Луганському напрямку бойовики декілька разів з автоматичних станкових гранатометів обстрілювали позиції ЗСУ в районі Кримського та Донця, а поблизу Новотошківського вів вогонь ворожий снайпер.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 23 травня 2017 року Російсько-терористичні бандформування...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 23 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілу Авдіївки (Донецька область) в місті зруйнований майже цілий квартал.