ua en ru

В зоні АТО бойовики за добу провели 9 обстрілів, поранено українського військового

В зоні АТО бойовики за добу провели 9 обстрілів, поранено українського військового Фото: Олександр Мотузяник (uacrisis.org)

Удень бойовики розпочали п’ятигодинний обстріл українських позицій в районі Луганського

Минулої доби у зоні антитерористичної операції (АТО), попри досягнені домовленості про режим тиші, бойовики здійснили 9 прицільних обстрілів. Про це під час брифінгу у неділю, 24 грудня, повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Український кризовий медіа-центр.

"Бойовики суттєво зменшили кількість обстрілів. Об 11.30 бойовики розпочали п’ятигодинний обстріл українських позицій в районі Луганського. Окупанти випустили по нашим позиціям 4 мінометних міни калібру 82 мм, вели вогонь з БМП, зенітних установок та стрілецької зброї, включаючи снайперську. Вогню у відповідь військовослужбовці Збройних сил України не відкривали", - сказав Мотузяник.

Унаслідок мінометного обстрілу один український військовий отримав поранення. Наразі стан його здоров’я оцінюється як задовільний.

В зоні АТО бойовики за добу провели 9 обстрілів, поранено українського військового

Нагадаємо, у ніч на 24 грудня 2017 року у штабі АТО повідомили, що бойовики зривають домовленості Тристоронньої контактної групи про припинення вогню на час новорічних та різдвяних свят, яке повинне було початися 23 грудня. Унаслідок трьох обстрілів загинув український військовий.