ua en ru

У зоні АТО бойовики 42 рази порушували режим тиші

У зоні АТО бойовики 42 рази порушували режим тиші Фото: бойовик (фото: facebook.com/Ігор Іванов)

Один український військовий отримав поранення

У зоні проведення анти-терористичної операції (АТО) за минулу добу бойовики 42 рази відкрили вогонь у бік сил АТО. Про це повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Зазначається, що всі обстріли були прицільними.

"Тричі окупанти здійснювали обстріли наших захисників в районі Луганського, застосовуючи гранатомети та великокаліберні кулемети. Також зафіксовано розрив трьох 82-мм мін. Окрім цього, ворог вів провокаційні обстріли з гранатометів та стрілецької зброї по оборонцях Малинового", - повідомив Гуцуляк.

Крім цього, бойовики 38 разів відкрили прицільний вогонь у бік українських військових на Донецькому напрямку. Вони застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Зокрема, бойовики 9 разів відкрили прицільний вогонь поблизу Водяного, по 6 разів - в районі Авдіївки та Кам’янки.

У зоні АТО бойовики 42 рази порушували режим тиші

"Також неодноразово під обстрілами бойовиків перебували захисники Павлополя, Широкино, Гнутового, Талаківки. Чергові провокаційні ворожі обстріли зафіксовано й поблизу Славного, Красногорівки, Піщевика та Шахти Бутівка", - додав Гуцуляк.

Внаслідок бойових дій один український військовий отримав поранення. Стан його здоров’я - середньої важкості.

Нагадаємо, в зоні АТО спростили режим перетину лінії розмежування на свята.