ua en ru

У зоні АТО активність бойовиків за добу зменшилася удвічі, - АПУ

У зоні АТО активність бойовиків за добу зменшилася удвічі, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту

Активність противника в зоні проведення антитерористичної ситуації (АТО) за минулу добу зменшилася в 1,5-2 рази. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Вчора активність супротивника значно зменшилася. Кількість фактів порушення режиму тиша з боку бойовиків зменшилася більш ніж у 1,2-2 рази", - заявив Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку бойовики здійснили кілька обстрілів наших позицій з мінометів і 122 мм гармат у районі н.п. Миколаївка і Широкине.

"На Донецькому напрямку значно покращилася обстановка в районі аеропорту. Фактів застосування важких озброєнь незаконними збройними формуваннями на цій ділянці нашої оборони за минулу добу не зафіксовано", - зазначив Лисенко.

Водночас, за його словами, епізодичні перестрілки спостерігалися південніше від Донецька у Мар'їнському районі і північніше, зокрема, неспокійно було в селищі Лозове поблизу Світлодарська.

"На Луганському напрямку противник вів вогонь на широкій ділянці фронту - це від Попасної до м. Щастя. Зокрема, в ході боїв в районі селища Кримське ворог вів вогонь по наших позиціях з БМП і зенітної установки ЗУ-23-2, а по окраїнах Попасної завдав артилерійський удар зі 122 мм гармат. В результаті цього удару загинула жінка. Через ворожий вогонь також була пошкоджена і частково зупинила роботу Луганська ТЕС у м. Щастя. На даний момент її робота відновлена", - розповів речник АТО.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загиблих і поранених серед українських військових немає.