ua en ru

Бойовики вчора ввечері обстріляли ТЕС Щастя, - Москаль

Бойовики вчора ввечері обстріляли ТЕС Щастя, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Електропостачання підконтрольної Україні території Луганської області повністю відновлено

Бойовики увечері 27 травня обстріляли Щастя Луганської області. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Станом на ранок четверга (28.05) електропостачання на контрольованій Україною території Луганської області повністю відновлено. Вчора близько 9 годин вечора бойовики з Веселої Гори обстріляли Щастя, в тому числі територію теплоелектростанції (ТЕС), з мінометів. Міна потрапила у відкритий розподільний пристрій, в результаті чого один з двох працюючих енергоблоків було зупинено. Північні райони області частково залишилися без електроенергії, у більшості населених пунктів світло зникло в 50-ти відсотках будинків. Ремонтні бригади ДТЕК Луганської ТЕС почали відновлювальні роботи відразу після припинення обстрілу. Починаючи з 3 до 6 годин ранку, подали напругу на всі головні підстанції півночі області. Станом на 8 ранку електропостачання повністю відновлено", - йдеться в повідомленні.

Москаль також повідомив, що сьогодні близько 7 ранку в Щасті також були чутні перестрілки.

Нагадаємо, між Кримським і Сокольниками (Луганська область) всю ніч з 26 на 27 травня точились жорсткі бої між силами антитерористичної операції і бойовиками.