ua en ru

Зона вільної торгівлі з ЄС потрібна не уряду, а бізнесу, - Прасолов

Уряд розраховує на підтримку Верховної Ради в питанні приведення українського законодавства у відповідність до норм Європейського союзу, повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов в ході першої міжнародної бізнес-конференції ABC: Ukraine & Partners.

"Нам потрібно буде підготувати певну кількість нормативних актів. Ми розраховуємо на те, що Верховна Рада в цьому питанні буде нашим партнером", - сказав міністр.

Ігор Прасолов підкреслив, що вже зараз ведеться активна робота з приведення українського законодавства у відповідність до стандартів ЄС, зокрема це стосується фітосанітарних норм, держзакупівель, технічного регулювання.

"Я вчора підписав ще п'ять регламентів, які гармонізовані з європейської та міжнародної практикою і тепер Україна має таких регламентів 7029. Тобто ми вже зараз готуємося до того, щоб наше приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС пройшло досить легко", - зазначив міністр.

У той же час він підкреслив, що український бізнес має розуміти ті переваги, які надає Україні зона вільної торгівлі з ЄС і допомагати уряду рухатися в цьому напрямку.

"Сам бізнес повинен розуміти, що зона вільної торгівлі це не для уряду, це для бізнесу, для того, щоб наші товари, наші послуги могли легко продаватися, щоб підприємства збільшували виручку і прибутковість", - зазначив Ігор Прасолов.