ua en ru

Золото сьогодні дорожчає через зниження курсової вартості американського долара

Золото дорожчає. На поточний час активний ф'ючерс на золото (грудень) торгується в діапазоні 1325,1-1337,8 дол./унція. Ціна останньої угоди з золотом становить 1333,8 дол./унція, що на 6,8 дол. вище ціни закриття попереднього торгового дня, яка за підсумками торгів 30 вересня 2013 р. на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX склала 1327,0 дол./унція.

Золото на COMEX сьогодні дорожчає через зниження курсової вартості американського долара. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні знизився приблизно на 0,3% і вперше з лютого 2013 р. просів нижче ключової позначки 80 пунктів, забезпечивши привабливі умови для покупок золотих злитків.

Ослаблення позицій американського долара і зрослий попит на золото викликані припиненням з сьогоднішнього дня діяльності уряду США. Напередодні республіканці та демократи не змогли домовитися з державного бюджету і Америка увійшла в новий фінансовий рік без головного фінансового документа, у зв'язку з чим був оголошений 18-й в історії США "шатдаун", що передбачає тимчасове часткове припинення роботи державного апарату в широкому сенсі слова.

Судячи зі всього, сьогодні і в найближчі дні цінова динаміка котирувань золота на COMEX буде обмежена рівнем підтримки 1320,0 дол./унція і рівнем опору 1350,0 дол./унція, вважають експерти.