ua en ru

Золото Януковича і його оточення заарештували в Швейцарії, - Луценко

Золото Януковича і його оточення заарештували в Швейцарії, - Луценко Фото: Юрій Луценко (gp.gov.ua)

Генпрокурор відмовився назвати ім'я власника золота, пославшись на таємницю слідства

Золото екс-президента України Віктора Януковича та його оточення заарештували в Швейцарії. Про це на брифінгу у Миколаєві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомляє Еспресо.TV.

Так, Луценко підтвердив інформацію про арешт 500 кг золота соратників Януковича, додавши, що воно було арештовано в одному з банків Швейцарії. Разом з тим, генпрокурор відмовився назвати ім'я власника золота, пославшись на таємницю слідства.

"За кордоном завдяки нашому міжнародному співробітництву з колегами виявлено серйозний золотий внесок в одному з банків. Я знаю, про кого йде мова, але повідомити зараз в інтересах слідства не вважаю за потрібне. Це дуже відома справа в Україні", - заявив Луценко.

Крім того, Луценко додав, що наразі ГПУ працює над поверненням вказаного золота в український бюджет.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора Євген Єнін повідомив про арешт 500 кг золота, що належало екс-президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

"Буквально кілька тижнів тому, в рамках співпраці з однією європейською країною нами отримана інформація про арешт великої партії золота, мова йде про більш ніж півтонни", - повідомив він.

За словами Єніна, зараз у різних країнах, переважно європейських, арештована сума в еквіваленті близько 200 млн доларів, що належать Януковичу і його оточенню.