ua en ru

Значна кількість пожеж в Донецькій області трапляється внаслідок підпалів, - Жебрівський

Значна кількість пожеж в Донецькій області трапляється внаслідок підпалів, - Жебрівський Фото: Павло Жебрівський (facebook.com/zhebrivskyi)

З початку року в екосистемах області виникло 82 пожежі

Значна кількість пожеж в екосистемах в Донецькій області трапляється внаслідок підпалів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Так, Жебрівський повідомив, що на території Донецької області четвертий тиждень діє оголошений ДСНС найвищий (п'ятий) режим пожежної небезпеки. Він також додав, що, за повідомленням керівника ГУ ДСНС у Донецькій області Миколи Ільченка, на території області горят поля, лісосмуги, дачні кооперативи.

"Дав завдання усім керівникам на місцях забезпечити виконання протипожежних заходів та посилити пильність: значна кількість пожеж трапляється внаслідок підпалів, хоча такі факти важко документувати: правоохоронці та ДСНС задокументували лише два факти підпалу та відкрили відповідні кримінальні провадження", - написав він.

За інформацією Жебрівського, з початку року в екосистемах області виникло 82 пожежі на площі 342,91 га, а з початку року по області зафіксовано 3147 пожеж, тоді як у 2016 році ця цифра становила 2683.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в Україні 21-22 серпня.