ua en ru

Зловживання в "Укрзалізниці": п'ятьом особам повідомлено про підозру

Зловживання в "Укрзалізниці": п'ятьом особам повідомлено про підозру Фото: "Укрзалізниця" (РБК-Україна)

Місцезнаходження трьох із них наразі не встановлено

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру посадовцям ПАТ "Укрзалізниця" та представникам ТОВ "Вог Аеро Джет", які підозрюються у завданні збитків компанії на 92 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Зокрема, у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою або службовим становищем") підозрюються:

  • екс-керівник Філії "Центр забезпечення виробництва" ("ЦЗВ") ПАТ "Укрзалізниця" (чинний на момент вчинення злочину);
  • екс-заступник керівника Філії "ЦЗВ" УЗ (чинний на момент вчинення злочину);
  • керівник відділу нафтопродуктів управління обліку нафтопродуктів та складського господарства Філії "ЦЗВ" УЗ;
  • куратор компанії-постачальника палива - довірена особа кінцевих власників фінансово-промислової групи, до складу якої входить компанія-постачальник палива "Укрзалізниці";
  • особа, підлегла куратора, відповідальна за пошук та супроводження державних закупівель нафтопродуктів, у яких приймала участь компанія-постачальник палива "Укрзалізниці".

"Оскільки місцезнаходження трьох із зазначених осіб - екс-керівника Філії, куратора компанії-постачальника та його підлеглого - наразі не встановлено, про підозру їм повідомлено у спосіб, передбачений ч.1 ст.278 Кримінального процесуального кодексу України. Стосовно решти підозрюваних - вирішується питання обрання запобіжних заходів", - повідомляють у НАБУ.

Нагадаємо, 21 червня головного інженера виробничого підрозділу локомотивного депо Київ-Пасажирський регіональної філії "Південно-Західна залізниця" звинуватили у спричиненні збитків на 500 тис. гривень ПАТ "Укрзалізниця" та зловживанні службовим становищем.

Посадовця звинувачують у організації угоди, яка призвела до закупівлі неякісної продукції, що завдало державним інтересам фінансової шкоди та спричинило тяжкі наслідки.