ua en ru

Зловживання РФ правом вето в Радбезі ООН ускладнює прийняття рішення щодо миротворців, - нардеп

Зловживання РФ правом вето в Радбезі ООН ускладнює прийняття рішення щодо миротворців, - нардеп Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко заявила про важливість продовження роботи з партнерами щодо можливості впровадження миротворчої місії

Зловживання правом вето з боку Російської Федераці в Раді безпеки ООН ускладнює прийняття рішення щодо введення миротворців на Донбас. Про це у Facebook написала перший віце спікер парламенту, представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

"На жаль, на сьогодні зловживання правом вето з боку РФ в Радбезі ООН ускладнює прийняття будь-якої резолюції, але дуже важливо продовжувати роботу з партнерами щодо можливості впровадження місії (миротворчої, - ред.)", - написала вона.

Геращенко повідомила про зустріч з екс-послом США в Україні, який наразі є директором Євразійського центру ім. Патрічіу Джоном Гербстом, у ході якої обговорювалися перспективи і концепція миротворчої місії на Донбасі та її мандат.

"Посол Гербст займає позицію, що потрібно посилювати санкції проти РФ до повного поновлення територіальної цілісності і суверенітету України. Посол Гербст також звернув особливу увагу на необхідність широкого мандату для місії і перехідної адміністрації, також на необхідності серйозних зусиль з розмінування (невиконання цієї передумови ускладнить роботу миротворців)", - повідомила Геращенко.

Крім того, у ході зустрічі було наголошено на неможливості присутності представників РФ у складі місії. Також було наголошено, що Україна очікує від партнерів більш жорсткої реакції на дії Росії на Донбасі та у Криму.

В рамках неформальної парламентської мінської платформи зустрілися з Послом Джоном Гербстом( він був послом США в...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 19 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами президента України Петра Порошенка, брати участь у миротворчій місії на Донбасі готові понад 40 країн.