ua en ru

Брати участь у миротворчій місії на Донбасі готові понад 40 країн, - Порошенко

Брати участь у миротворчій місії на Донбасі готові понад 40 країн, - Порошенко Ілюстративне фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У миротворчій місії готові брати участь країни ЄС, які не входять в НАТО

Президент України Петро Порошенко заявив, що більше 40 країн готові взяти участь у складі миротворчої місії на окупованій території Донбасу. Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам в п'ятницю ввечері.

"У нас на сьогоднішній день більше чотирьох десятків країн погодилися взяти участь у складі миротворчої операції. Починаючи від Канади, починаючи з представників "Великої сімки" і закінчуючи, наприклад, країнами Європейського союзу, які не є членами НАТО", - сказав Порошенко.

За його словами, в миротворчій операції готові брати участь Австрія, Швеція, Фінляндія і багато інших країн.

"На сьогоднішній день створюється атмосфера, що миротворці потрібні. Без миротворців не можна. І ти не можеш, шановний пане Путін, пояснити світу, чому ти проти. Значить, це на тобі лежить відповідальність за щоденні поранення, вбивства українських військових", - заявив Порошенко.

Порошенко в черговий раз підкреслив, що для України "надзвичайно важливим є питання миротворців". Президент України нагадав, що півтора роки тому світ не хотів слухати про миротворчу місію на Схід України.

Нагадаємо, раніше Порошенко анонсував, що Антитерористичну операцію на Донбасі переформатують в операцію Об'єднаних сил 30 квітня поточного року.