ua en ru

Жванія закликав депутатів створити нову більшість у ВР і коаліційний уряд

Контроль над ситуацією в державі повинен взяти парламент. Про це в ефірі телемарафону "Вихід є" на телеканалі ТVi заявив голова комітету ВР з питань державного будівництва та місцевого самоврядування-Давид Жванія, повідомляє його прес-служба.

Він закликав усіх депутатів забути про належність до політичних фракцій і особисто взяти на себе відповідальність за події в країні.

"У Верховній Раді має бути створена нова більшість, незалежно від партійної приналежності. Спікер Володимир Рибак повинен проявити мудрість і об'єднати депутатів. Якщо цього не станеться, необхідно переобрати голову Верховної Ради", - вважає Жванія.

Жванія наголосив, що депутати повинні скасувати рішення Конституційного суду щодо політреформи і переобрати уряд.

"Уряду Азарова сьогодні не існує. Це - абстракція. У Кабміні можуть говорити, що завгодно, це вже не важливо. Кабінет міністрів перевищив свої повноваження, після чого перестав бути легітимним. Тому, в першу чергу потрібно вибрати євроінтеграційний уряд, який підтвердить вибір українського суспільства, вже підписала угоду про асоціацію", - упевнений депутат.

"Суд в 2010 р. скасував політреформу 2004 р., але ці зміни не імплементовані у Верховній Раді, а тільки вона уповноважена поставити законодавчу точку. Таким чином, скасування політреформи не вступила в силу. Я вважаю, що зараз Верховна Рада може почати вести переговори про формування коаліції і євроінтеграційного коаліційного уряду", - упевнений депутат.

Також Жванія вважає, що завтра на погоджувальній раді буде зрозумілий план дій.

"Ми побачимо, чи зможе Рибак консолідувати сили парламенту. Якщо так - то у вівторок депутати проголосують за рішення, що допоможуть вивести країну з політичної кризи", - додав він.