ua en ru

Журналісти ТВі викликали міліцію, щоб потрапити в будівлю телеканалу

Журналісти ТВі викликали міліцію, щоб потрапити в будівлю телеканалу ТВі

Журналісти телеканал ТВі 2 квітня викликали міліцію, щоб потрапити в будинок свого телеканалу, передає Громадське ТБ.

За словами працівників каналу, керівництво пообіцяло їм, що 2 квітня їх допустять до робочих місць. Але цього так і не сталося. Щоб розібратися, чому їх не пускають на робочі місця, журналісти разом із представниками медіа викликали до будівлі ТВі міліцію. Співробітник міліції поспілкувався з керівником, але до будівлі журналісти так і не зайшли.

"Тут відбувається конфлікт, оскільки керівництво каналу ТВі, за словами працівників каналу, пообіцяв їм, що 2 числа їх допустять на робочі місця. І, на жаль, охорона отримала вказівку, що вони не пройдуть і не будуть допущені, так як керівництво дало таке усна вказівка", - заявив керівник медіа-профспілки Юрій Луканов.

Він зазначив, конфлікт триває вже більше тижня. Працівники в знак протесту організували флеш-моб, розклали перед будівлею телеканалу каремат, тапочки, зубні щітки, бажаючи показати, що збираються тут жити. Співробітники каналу повідомили, що їм вже кілька місяців не платять зарплату, та деякі з них не мають засобів до існування.

Представник керівництва телеканалу Максим Урбанський пояснив, що працівників не пускають через відсутність електроенергії в будівлі.

За словами голови Київської незалежної медіа-профспілки Юки Гаврилової проблеми почалися через непрозорість медіа-власності.

"Ми не знаємо, хто є власником ТВі. І це дає можливість власникам ігнорувати законодавство. Це дає можливість керівництву, призначеному власниками, робити вигляд, що вони не знають, хто відповідає за те, що на каналі немає грошей", - сказала вона.

За словами журналістів ТВі, вони залишаться у будівлі телеканалу до тих пір, поки їх не пустять в середину.

Журналісти ТВі викликали міліцію, щоб потрапити в будівлю телеканалу

Журналісти ТВі викликали міліцію, щоб потрапити в будівлю телеканалу

Нагадаємо, як повідомлялося, канал ТВі припинив роботу з 23 березня.

За словами голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, процедура позбавлення каналу ліцензії може затягнутися на довгий час.