ua en ru

Процедура позбавлення TВi ліцензії може затягнутися на довгий час, - Артеменко

Якщо телеканал TВi прийме рішення про закриття, процедура позбавлення його ліцензії може затягнутися на довгий час. Про це РБК-Україна заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко.

"От у нас була аналогічна ситуація, коли телеканал "Меню ТВ" теж припинив своє мовлення. Ми звернулися до суду з проханням позбавити ліцензії. Суд прийняв сторону каналу "Меню ТВ" і сказав, що ми повинні пройти повний шлях: тобто дати три попередження і штраф і тільки потім припиняти мовлення", - нагадав Артеменко.

Він зазначив, що Нацрада не згодна з такою процедурою, але не може сперечатися з рішенням суду. У той же час Артеменко наголосив, що ситуація, коли канал припиняє мовлення, але у нього залишається ліцензія на мовлення, порушує права громадян, оскільки цим частотним ресурсом міг би скористатися інший канал.

У той же час Артеменко відмовився коментувати фінансове становище каналу, оскільки це не в компетенції Нацради.

"За заявою журналістів зрозуміло... зараз у всіх важке становище. А у таких каналів, як TВi, взагалі важкий", - зазначив Артеменко.

Нагадаємо, за словами Артеменка, ТВі ще не просив Нацрада анулювати ліцензію на мовлення.

Раніше колишній генеральний консул України в Стамбулі, Богдан Яременко повідомив, що канал ТВі припиняє роботу з понеділка, 23 березня.