ua en ru

Журналісти розповіли про зв'язки Медведчука з найбільшим імпортером скрапленого газу з РФ

Журналісти розповіли про зв'язки Медведчука з найбільшим імпортером скрапленого газу з РФ Фото: Віктор Медведчук

Медведчука та Моїсеєва помітили разом в аеропорту "Жуляни"

Український політик Віктор Медведчук має зв'язку з Нісаном Моісеєвим, який володіє швейцарською компанією Proton Energy Group S. A., що викупила активи "Роснефти" в Україні і стала найбільшим імпортером скрапленого газу з РФ. Докази зв'язків оприлюднили журналісти програми "Схеми", передає "Радіо Свобода".

Зокрема, журналісти зафіксували Медведчука і Моїсеєва, які восени 2016 року чартерним рейсом прибули в аеропорт "Жуляни" з аеропорту "Внуково" (Москва). Російського бізнесмена впізнали журналісти профільного видання "Нафторинок".

"Ця зустріч збіглася за часом із "зачисткою" ринку імпорту скрапленого газу України під нового гравця, яким став той самий Нісан Моїсеєв", - йдеться у розслідуванні.

Відзначимо, в кінці 2016 року в українських імпортерів скрапленого газу почалися проблеми у зв'язку з тим, що СБУ, МЕРТ і митниця зупинили імпорт, а майже одночасно з'явилися фірми, які стали імпортувати великі обсяги зрідженого газу з Росії. Передбачається, що дії СБУ були синхронізовані з російською стороною.

У той же час сам Моїсеєв зазначає, що Медведчук не має відношення до Proton Energy Group і Glusco Energy.

"Нас пов'язують дружні відносини, а не ділові", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Медведчук мав таємні контакти з радниками Трампа.