ua en ru

Журналісти 9 травня опублікують документи "панамського архіву"

Журналісти 9 травня опублікують документи "панамського архіву" Фото: панамська компанія Mossack Fonseca

В інтернеті опублікують базу даних з інформацією про більш ніж 200 тисяч офшорних компаній

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) 9 травня опублікує пошукову базу даних з інформацією про більш ніж 200 тисячах офшорних компаній, які фігурують "панамських документах". Про це повідомляє сайт ICIJ.

База даних буде доступна за адресою https://offshoreleaks.icij.org. Згідно заяві консорціуму, база даних буде включати в себе "базову корпоративну інформацію" про компаніях і фондах, зареєстрованих в 21 офшорній зоні і пов'язаних з особами "більш ніж 200 країн і територій".

У деяких випадках будуть опубліковані внутрішні відомості панамської компанії Mossack Fonseca про власників тієї чи іншої офшорної компанії. Як зазначає консорціум, база даних буде містити інформацію про "більш ніж 100 тисячах інших компаній", які стали частиною розслідування консорціуму в 2013 році.


У базі даних не буде відомостей про банківські рахунки та фінансових операціях, а також електронних листів та іншої кореспонденції, в ній не буде також копій паспортів та телефонних номерів.

Нагадаємо, результати глобального розслідування про офшорних компаніях впливових людей з'явилися 3 квітня.

У списку власників офшорних компаній фігурували президент Росії Володимир Путін, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюр Гюннлейгссон, а також Джекі Чан, Ліонель Мессі та ін.