ua en ru

Журналіст зізнався, що вперше не знайшов "зради" в тендері "Укртрансгазу"

Журналіст зізнався, що вперше не знайшов "зради" в тендері "Укртрансгазу" Фото: Укртрансгаз

Експерт сайту "Наші гроші" Юрій Ніколов зізнався, що вперше не знайшов "зради" в тендері "Укртрансгазу" на реконструкцію компресорних станцій, який виграло ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання (НВО). Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.

"Є зрада в мільярдах Григоришина на компресорних станціях "Укртрансгазу" і трансформаторах "Укрэенерго"? Не видно", – пише Ніколов.

Експерт зазначає, що команда сайту ретельно перевіряла всі деталі тендеру, але не знайшла нічого, що могло б викликати підозру в нечесному проведенні торгів.

"Порівнювали ціни на ГПА з "газпромівським", перевіряли чи було зростання інвестпрограми "укртрансгазівців", катували експертів на рахунок вартості будівельних робіт, збирали самі брудні плітки по зливних бачках. Порівнювали ціни на трансформатори з дійсно охайним торішнім тендером. В гіршому випадку виходить 10-20% "дельти". За нашим уявленням про адекватний рівень корупції – взагалі дрібниця, яка втрачається при перекладі даних для інфографіки з екселю в пауерпоінт", – пише він.

Експерт також додав, що СНВО взяв частку в "Зорю"-"Машпроект", тому генпідряд у сумчан тепер ніхто не забере. "У найгіршому випадку "порошенківці" будуть викручувати руки на рахунок вартості свого двигуна на шкоду вашій частині проекту. Але робота у мого рідного компресорного майданчика буде", – резюмував він.

Нагадаємо, що філія УМГ "Черкаситрансгаз" ПАТ "Укртрансгаз" 8 листопада провела аукціон по тендеру на реконструкцію компресорної станції "Задніпровська". Переможцем тендеру з пропозицією 1,31 млрд грн стало ПАТ Сумської НВО, яке входить в групу Костянтина Григоришина. Підприємство Григоришина так само виграло тендери на реконструкцію компресорних станцій "Ананьїв" газопроводу "Ананьїв-Тирасполь-Ізмаїл" та "Південнобузька", на 1,37 і 1, 32 млрд грн відповідно.