ua en ru

Журналіст: БПП "просуває" в міністри екології кандидата з сумнівною репутацією

Журналіст: БПП "просуває" в міністри екології кандидата з сумнівною репутацією

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пише журналістка Христина Бердинських.

В той час, як найактивніше обговорення в соціальних мережах викликала пропозиція з боку БПП кандидатури Олексія Гончаренка на пост глави МОЗ, варто звернути увагу на зовсім іншого фігуранта списку претендентів.

Читаю список кандидатов в министры от БПП. Все обсуждают Гончаренко на пост главы минздрава, а я советую обратить вниман...

Опубліковано Kristina Berdynskykh 1 лютого 2016 р.

"Читаю список кандидатів у міністри від БПП. Всі обговорюють Гончаренка на пост глави МОЗ, а я раджу звернути увагу на кандидата в міністри екології Гліба Загорія. У нас нещодавно виходило інтерв'ю з ним. З вступу: "Загорію-молодшому 39, і він не просто співвласник "Дарниці", але і ключовий персонаж вітчизняного фармринку. Причому з не найкращою репутацією", - написала журналіст.

За її словами, "опоненти вважають, що Гліб Загорій за спиною у голови МОЗ Олександра Квіташвілі монополізував відомство, лоббіювавши на посаду заступника міністра Олександру Павленко, юриста, яка колись працювала на "Дарниці".

"Також Загорія називають людиною, яка впливає на весь ринок через "своїх" чиновників у Держслужбі з лікарських засобів та Державному експертному центрі (ДЕЦ) - органах, без вирішення яких, жоден препарат не потрапляє на полиці аптек", - додала Бердинських.

Крім того, за даними журналістки, в адресу кандидата звучать і більш гострі звинувачення.

"Його підозрюють у зв'язках Віктором Зубрицьким, організатором ті тушок, який розшукується Інтерполом. Крім того, на заводі "Дарниці" в Києві правоохоронці проводили розшукові заходи у зв'язку з викраденням активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького, знайденого мертвим у лісі в січні 2014-го. А Філя Жебровська, власниця заводу "Фармак" - одного з конкурентів "Дарниці", звинувачувала Загорія-молодшого в замаху на її життя. Весь цей шлейф звинувачень не завадив бізнесменові в минулому році стати депутатом від "Блоку Петра Порошенко" (БПП). Прочитала інтерв'ю і мені здалося, що він "інвестував" у своє місце в Раді. Тепер хоче в Кабмін", - пише Бердинських.